Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordbäverns näste. Del1

Jordbävern sover stilla ro
i avgrundsdjupet har han sitt bo
andas tungt i drömlös sömn
blodet rött och huden grön.

Bäversvansen lång och svart
sträv som tungan på en katt.
Hissen ner till Bäverns näste
skakar lätt i bultars fäste.

Vergilius med sitt bleka följe
trängs i hisskabinens trånga hölje.
När elevatorn sänker sig i djupa brunnen
erfar Mäster en lukt ur bävermunnen.

En sådan ålderdomlig odör
hade han aldrig känt på förr,
så frän, söt och animal
minner honom om egna kval.














Fri vers av Ove
Läst 346 gånger
Publicerad 2011-05-18 04:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove
Ove