Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Poeters hyllningar' av S. A. I Steve Lando, inspirerade. Om en presumtiv läsare undrar över innehållet är det en medlem av familjen duktig som uttalar sig här, icke auktoriserad medlem av 'Löjliga familjerna'.


Kritik på en text (635) ur skägglösheten talte hon





När det kommer till att tala om människan i litteraturen, ofta nog benämns som 'hon', 'henne'.
Så döps ofta även båtar, fartyg och andra av vind eller motor drivna fordon till kvinnonamn.

Att världen skulle vara en så mye bättre plats om vi levde i ett matriarkat är inte en självklarhet.
Snarare är det väl så att om människan kunde tänka sig att inte ha så höga förväntningar på varandra och samtidigt nöja sig med att göra det man ser behöver göras snarare än att tjata och gnata för vad andra 'inte har gjort'.

Om folk bara kunde visa litet mera tålamod och kärlek istället för att bara 'kräva' kärlek av varandra, då skulle patriarkat och matriarkat inte vara lika efterfrågade heller.
Se för fan till att verkligen visa att du verkligen älskar istället för att bara prata om det.
Mindre snack och mera verkstad vill vi se.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-28 09:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP