Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att överskugga järnek bokstavligen


om natten krymper staden
till ett välkänt café

över spåren far vagnar
som kattsvansar
halshugger alla som frågar

trevar i hennes mytomspunna klädnad
och finner trovärdigheten opålitligt naken

hennes sidor sprättas
med papperskniv
och bokstäver faller ut

h u r k a n m ä n n i s k a n s t y r a ö v e r s i t t e g e t ö d e
o m h o n i n t e e n s v e t v a d h o n h a r h ä r a t t g ö r a

men om natten krymper staden
till ett välkänt café

den ökade byråkratins konsekvenser
placerar hennes doftande roibus thé
i en järnbur av svarta espressonycker

och så varslar de odödliga råttorna framtiden




Övriga genrer av himlens hemlighet VIP
Läst 852 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2011-05-30 10:09



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Besöker och läser alltför sällan. Tack.
2011-09-27

    ej medlem längre
Helt sanslöst bra.
2011-09-05

    deb8
Gillar porträttet som målas upp som en roadmovie eller en sekvens ur en Hopper tavla. Fastnar speciellt för den mytomspunna klädnaden och mystiken runt denna kvinna och innehållet som sakta håller på att blottas för mig som läsare.
2011-09-05

  Peter Stjerngrim VIP
Gillas! Men! Det där cafét är inte lika inspirerande längre sedan de förbjöd våra älskade små ciggisar ... *suck*
2011-09-03

  Fru Intighet
Åh, så fruktansvärt bra!
2011-05-30
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP