Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeppen

Någon borde bränna ditt krut
stänga din trut
och följa dig ut
till jordens ände

Det var ett herrans
liv
( sa damerna )

Någon borde
väcka mig
spräcka mig
och puppa fram en ödmjuk förlåtande
fjäril

Oj
vilket
svart moln
( som överskuggar dig )

Någon borde borda
skeppen
som har strandat
och segla iväg igen




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 236 gånger
Publicerad 2005-12-28 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan