Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du körde fel

du körde fel
huset var inte blått

det var rött med blå vingar
mycket större än normalt
så stora
att de skymde sikten för dig
när du närmade dig huset
på den vita vägen som leder dit

den vita vägen var dessutom
full med svarta falluckor som om
du ramlar ner i någon har du inget val
och du ramlar givetvis ner i en
och måste därför fortsätta fram till huset
parkera bilen
och gå in genom dörren

väl därinne vill du se på utsikten
och hoppar därför ut genom ett fönster
för att kunna gå in igen

så småningom sätter du dig
i den ensamma bekväma soffan
och tittar på tavlan på väggarna

den är färdig med ett klart motiv
som du inte ser vad det föreställer

så vitt du förstår
måste du göra ett val
och har tre möjligheter
att välja mellan

1. du kan sitta kvar i soffan och somna
för att sedan dö av leda vid 97 års ålder

2. du kan gå ut genom dörren
försöka köra tillbaka på den vita vägen
undvika falluckorna och hoppas
att du kommer helskinnad hem

men någonting i dig säger att eftersom
du redan ramlat ner i en fallucka
kommer du aldrig hem igen
utan du kommer förmodligen till ett likadant
hus som detta med en likadan soffa
som du redan sitter i

visserligen kanske tavlan på väggarna
är något annorlunda
men skillnaden är förmodligen hårfin

3. du kan ta penseln
resa dig upp
gå in i tavlan
och försöka se vad den föreställer
samtidigt som du hjälper till att måla
den redan färdiga tavlan

har du egentligen något alternativ?




Fri vers (Prosapoesi) av Börje Larsson
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-31 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson