Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dörrar är dina spelkort

dörrar är dina spelkort
som ljudlöst öppnar tystnaden
tonerna smeker mattan
du smakat så många gånger

första parkett är en kalv
med nosring som signalement
på alla fyra mjölkar
hon sig rik på ungdomens vår

men den andra ligger kvar
på ett lager utan fönster
värmen bränner upp ditt tak
för hennes matta är ett sår

den tredje reser öppet
som vildvuxen är hon en sång
men fåglar börjar sjunga
det vilda döljer ju ett snår

fyran är en stor kvadrat
sanden ritar hennes små torn
aldrig säker på sin sak
undrar hon alltid hur hon mår

sen tappar du räkningen
som du får betala till sist
för ingenting är gratis
i din värld som du tror är din




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-01 10:05



Bookmark and Share


  Anna Maris
Vackert, kryptiskt och intagande. Fint skrivet.
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson