Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortom frysdiskarna på Hemköp

Livet kröker sig
kurvor snäva
utför
utanför
bortanför

jag är här
och ibland
alldeles för mycket
för jag tror inte
att jag kan sluta
att vara still

en kopp te
med vemod
och nattradio
med livsöden
och den stora
meningslösheten

om och om
och om
och om
och om
och om
igen
igen
igen
igen

och jag kan inte sova
eller så kan jag inte låta bli
ibland kan jag inte avgöra skillnaden

och jag har
egentligen
aldrig riktigt
varit med i matchen

någonsin

bara vid sidan av
som en tillfällig statist
en avbytare på bänken

hopplöst hoppandes
luggsliten
utsliten
liten

det sägs att
det gömmer
sig något
bakom den här spegeln
och bortom
frysdiskarna
på Hemköp

kanske till och med
några stora drömmar

men jag har egentligen
aldrig vågat att se efter

livet kröker sig
kurvor snäva
och jag står vid
sidan av och tittar på

 

jävla skådespel.




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 634 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-06-05 10:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så naket, utlämnande, nära, man kan nästan ta på känslan av hopplöshet, rastlöshet, tröttheten, sökandet... det är så starkt. Jag fastnar särskilt för raderna: "hopplöst hoppandes /luggsliten /utsliten /liten" det är så tungt och så nära och så fantastiskt bra beskrivet. Jag ryser.
2011-06-15

  Gunnar Hilén VIP
detta tröstar en broder
2011-06-06

    Ida Tisteltunga
Jag tycker verkligen om den här dikten. Kan jag säga mycket mer?
2011-06-06

  Linda CH VIP
Snyggt skrivet! Den här texten skulle man kunna tonsätta, en rapp kanske?
2011-06-05

  malin...
Snyggt!!
2011-06-05

  Niara
*kram*
2011-06-05

  M_Franke
En känsla av ensamhet, livlöshet men ändå levande
Jag känner igen mig, ryser, men applåderar så högt jag kan för detta är verkligen en fantastisk text
2011-06-05

  lisa"puzzle"svensson
griper tag, stor ensamhetskänsla som närmar sig hopplöshet..
2011-06-05

  Christine Sabel
Jag tror vi är med men ensamheten kan vbi inte dela med någon!
2011-06-05

  Ninananonia VIP
Berörande j.....la skådespel...


Väcker tankar..


Kanske är det dags att våga ...
våga drömma ... stora drömmar :I
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP