Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mening på tre rader

kaninens ögon
har fångat örnens klor -
hjärtslag och andetag




Bunden vers (Haiku) av sphinx
Läst 1356 gånger
Publicerad 2006-01-12 00:13



Bookmark and Share


  Bill Larsson VIP
Finemang. Ett ögonblick och mkt känsla - fångat i tre rader. Kanon!
2006-07-05

  den ensamma kycklingen
Spännande. Gillar slutet, för det besrkiver lite vad som händer utan att det blir övertydligt och pretentiöst.
2006-05-05

    ej medlem längre
Falsk deklaration... *skrattar*
...det är ju två meningar...
...annars skulle det ha blivit
en typisk icke-haiku (=en mening
vikt i tre delar...)

Men det här både är bra haiku
och är intressant
*
2006-04-06

  den ensamma kycklingen
Spännande. Med så få ord lyckas du måla en så stark bild.
2006-01-24

  Elin S
Jag håller andan dessa tre rader igenom. Så skickligt spännande skrivet!
2006-01-12

  Paulina LH VIP
Ett fångat ögonblick, blev ett konserverat ögonblick av dina ord.
2006-01-12

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En stark och direkt bild. I slutmeningen känner man kroppsligt skräcken, men också lugnet, vetskapen om döden - och kanske accepterandet av denna. Snyggt, att det i språket är kaninen som fångar örnen istället för tvärtom! Men titeln känns litet lam och intetsägande.
2006-01-12

    ej medlem längre
:) Glad att du la ut den här, för den är riktigt, riktigt bra. Man ser det, man känner det.
2006-01-12
  > Nästa text
< Föregående

sphinx

Mina favoriter
cikadorna (slutversion)