Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Busshållsplats fortet, viken

Hon sitter
ensam
och väntar på bussen
nästan inga förbipasserande
vrider på nacken

Hennes huvud
är neråtböjt
och även om jag inte
kan se
hennes skärsår i hjärtat
så förnimmer
jag dom

Kanske är
hennes föräldrar
stolta
eller
rädda

Jag kan inte heller
se hennes ögon
men det jag däremot
ser är
studentmössan




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 719 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-06-14 22:39



Bookmark and Share


  axveronika
En sån inkännande och känslig betraktare
2014-01-06

  dubbelve
Med risk för upprepning: älskar ditt sätt att skriva! Tydligt och rakt men du lyckas ändå förmedla känslor som berör. Precis så ska dikter vara, anser jag!
2012-05-13

  MyyM
Kände igen mig själv i den där mössan så hårt!
Dina iakttagelser är iakttagna.
2011-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan