Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sjunde såret blöder

Det utväxlas inga röda rosor
förstår ni inte det?
Inga minnen
har etsat sig fast på min näthinna.

De älskar att hacka på varje ton
men jag tar emot idag, de har rätt, inte ni.

Nu börjar det nog hända något
till och med en del av henne börjar förstå
säger ni småleendes
för i helvette, sluta hoppas!

Jag har inte börjat på någon ny etapp
jag cyklar uppför det endlösa berget
varför skulle jag plötsligt nå mål?
så sluta säg att jag ska vänta
tyck inte synd om mig
sluta bry er när ni tror att ni sårar
jag kan inte bara stanna nu, jag skulle falla baklänges i havet.

En stolt galning
så tänker jag när jag är lycklig
och ni såg att jag var lycklig, inte sant?
ni glömde bara att ni inte känner mig

Visst är jag liten och nett
såå skrämmande..
jag är inget offer
men visst kan jag låssas ibland.

Det sjunde såret blöder fortfarande
så sluta tro något annat
och säg inte att jag hittar på
för snart förblöder jag.
Jag blir en gast
som gömmer mig i hennes källare
och om 17 dagar
ser ni i mitt leende
att jag inte ljuger.

Ska jag emigrera
lämna allt
när plåstren tar slut?

Jag är tacksam
för han finns fortfarande.
jag önskar bara jag visste vem
som håller fast mig när jag nästan krockar med solen.

Ni försöker gissa
lista ut vad som förändrats
det är meningslöst, för allt har förändrats
utom unniversums mittpunkt

Det börjar bli som en gammal saga
hur jag plötsligt upptäckte gravitationen
tio och åter tio sidor har blivit skrivna
men det sjunde såret blöder fortfarande.




Fri vers av Ronja Helt
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-26 15:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! Den här strofen är helt grym!!!
"Det sjunde såret blöder fortfarande
så sluta tro något annat
och säg inte att jag hittar på
för snart förblöder jag.
Jag blir en gast
som gömmer mig i hennes källare
och om 17 dagar
ser ni i mitt leende
att jag inte ljuger.

2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ronja Helt