Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Migrän

Jag är blod, svett och längtan efter tårar
Bara smärtan är jag
Och du vill lindra
Det kan du inte
Men du kan pressa dina händer mot mina tinningar
Känna varmt blod
Som bultar genom svullna kärl
Säg något
Gör vad som helst
Få mig att lyfta ut ur mig själv
Och bara lämna ett tomt skal
Ett skal kan inte känna smärta.

Jag vill göra
Vad som helst
Trummar med fötterna mot golvet
Vill dunka huvudet mot väggen
Tills något händer.

Jag tycker synd om mig själv
Jag är långt borta, förstår inte alla orden
Och mina åker hit och dit, bakåt och fram
Det är så lustigt, tycker du inte?
Du som skrattar
Och jag kan inte skrika
Och jag ska tydligen sova
Göra något åt det här
Men jag vill slå sönder ett fönster
Skära mig på glaset så att blodet sprutar
Så att alla ser att det gör ont
Och ingen vågar säga mer
Jag vet
Jag förtjänar smärta
men alla som inte känner
förtjänar att se den.




Fri vers av Ronja Helt
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-10 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ronja Helt