Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Runt mammas fötter

Det är som om
hustaken inte
hade något annat att göra
än att peka mot skyn,
hålla sin stadiga hand
mot osäkrade himlar
vackra himlar,
himlar för gudar
himlar för dom döda
hålla sina darriga händer
mot säkra skyar

Hon bär inte på
något hustak
men hon önskar att inte
väggarna skulle rasa så fort
runt omkring henne
hon önskar att hennes fötter
inte skulle byta riktning
så ofta,
hans kyssar innehåller
maskiner som lätt
kan rasera väggar
hans blickar fuktar murbruket
någon har grävet upp runt hela huset
på en och samma gång

/regnet faller som kulor
in i henne
hon önskar sig en skottsäker väst/

Dagarna är inte alls normala
alla med efternamnet svensson
har flyttat till andra kommuner
rutorna är
smutsiga det här ser inte bra ut

Ett barn irrar ovetande omkring hennes
fötter
men ändå vet hon,
hennes rötter
vid mammas fotsteg




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-05 22:22



Bookmark and Share


  Emmelina
åh! tredje och andra stycket, mh! kalasfint ola. verkligen.
2011-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan