Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondagen - 2006


Inget är som det är, varför det
Allt som det ska, det är bra
Dag för dag en osynlig kraft kontrollerar
Spejar, övervakar, tankar fabricerar
Manipulerar, människor är smarta
Folkmassor dumma, vissa av oss lata
En karta full med stigar, vid korsningar man krigar
Bara bara hata hela världen ska få lida
Ta tiden från mina, fyll dina ficker,
Glöden du rycker, skit i vad dom tycker
Desto bättre desto mera, dockorna blir flera
Vem ska protestera mot den som nervärdera
Guds hand arrangerar, inombords
Ödet blev skrivet, av det som stods
Den med bläcket hade tro eller kanske ej,
Aldrig omöjligt ändra arkiv från keff grej
Framtiden oviss, allting föds ur kaoset,
Oändliga cirkeln leder mig fram till glaset
För evigt trasigt, imorron bättre skick
Stunden i presens är ända ögonblick
Vikten av det lätta blir för svårt att hantera
Peka fingret på det rätta när någon annan registrera
Imorron blir idag, lika så med staden
Softa ner och blicka in i morgondagen


Skandinavium, att andas i ett vakuum
För några under ytan som ett akvarium
Treva, leva endast för och hålla hoppet
Stirra, blicka i en väg likadant med stoppet
Hålla allting i ett koppel bäst att göra komedi
Översittarfasoner blir till anarki
Vilja, livets källa ska riktning välja
I tomrum med svar finns inga frågor att ställa
Inga fiender är snälla, det goda hörs sällan
Bara att hälla tills halsen börjar kvälva
Ikväll va? Bara vänta, i natten man döljas
Blicka bort från ljus, vända om i mörker glädjas
För mycket vädjas, förslagen bara nekas
För lite försvar mot alla finger som pekas
Fortsätta softa, leka allting går vidare
Säg därför om du är en glidare
Skiten svider till och med på toppen
Ända skillnad att det inte hörs upp från botten
Den lilla kotten funderar och undrar
Sikt av horisonten gör att han slumrar
Kanske han fumlar, kanske han e stadig
Kanske han tackar nej till det du kallar daglig
Kärlek till kusin Ali, dags att klunka
Dimman skyddar morgondagen dunkar




Fri vers av roberto_87
Läst 226 gånger
Publicerad 2006-01-02 06:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

roberto_87
roberto_87