Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grannen



Jag kommer dock att sakna trädgården. Trots att där inte växer några äppelträd. Inga mandariner heller för den delen. Men vad gör det. Gräset är grönt. Grönare än hos grannen. Har inte kunnat undgå hans avundsjuka blickar varje gång han med iver klipper sin gräsmatta. I bar överkropp. Varför kan inte hans fru säga åt honom att ta på sig en skjorta?! Det är inte meningen att alla ska klä av sig. Likväl låtsas jag som ingenting. Innerst inne så gläds jag över att det är min gräsmatta som är den grönare av de två. Trots att det inte är jag som vattnar, gödslar och klipper dag ut och dag in. Det är troligtvis all den kärlek som råder på tomten som är orsaken till grönskan. Gräsmattan är dock törstig och lämnar inget över till mig. Den suger åt sig allt och jag står alldeles ensam. Jävla gräsmatta. Och du. Ta på dig en skjorta. Ropar jag. Inte högt.




Fri vers av Leinda
Läst 214 gånger
Publicerad 2011-07-13 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leinda
Leinda