Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan staden vaknar

Innan staden vaknar
hör du ljud som aldrig annars får plats
Ljud som vanligtvis drunknar
i citys obarmhärtliga sorl
Nu vågar de sig fram
innan stadstrafiken tar vid
och öppnar sina giriga käftar

Än finns här plats för grusets
knaster utmed esplanadens allé
Hör hur det porlar i dammen vid Karlaplan
Har du tur så möter du en cykel på rull
vars spinnande ljud påminner dig om sommarlov

Och det där fågelkvitttret du förut
trodde var vilsna duvor från Hötorget
Visar sig vara allsköns melodier om en
småfågels vardag i innerstaden




Fri vers av Pierre Ström
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-20 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pierre Ström