Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Varför är detta så viktigt?

Nepals regering ska en gång för alla ta reda på den exakta höjden på Mount Everest, vilken ska slås fast med hjälp av gps-teknik.

Landet har hållit fast vid en gammal mätning på 8848 meter, men bland annat Kina har påstått att Mount Everest bara är 8844 meter högt.

Detta måste tydligen utredas ordentligt, genom ett mätprojekt som tar TVÅ ÅR i anspråk. Och mycket pengar, får man förmoda.

Varför är detta så viktigt?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 150 gånger
Publicerad 2011-07-21 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund