Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cancerpinnen inger och andra minnen

Klockorna ringer
och plötsligt minns
jag inger
som sa
/ tycker du att det ser rent ut i köket nu ? /

Nej det var väl inte det
och hennes näsa var väldigt röd
ungefär som
en näsa kan bli
efter lite väl mycket smuttande på
portvinet

Tjocke micke
dog
han kunde inte sluta äta
men jag minns honom
som en varm
och snäll
kanske något
ensam
man

Eddie svetsade
och fixade
mitt avgasrör
när det trillade av i rondellen

Glöden
från cancerpinnar
lyste upp vår balkong
i vår nyinförskaffade
tvåa
det var mysigt
och en känsla
av att vi klarar det här
spred sig inom oss

Vi drack turkiska shots
och trillade omkull i buskar
inga bespottade glas
ingen som fuskar

Alkisen somnade
två steg från sin dörr
polisen kom
och ruset
sovs av

Tiden flyger
och vi kryper
längs marken
för att undvika
vinden som blåser ut
levande ljus




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-22 20:37



Bookmark and Share


    andanidublin
Riktigt, riktigt bra. Dina texter är alltid lika träffande, starka. Och varje gång tänker jag att nu kan det inte bli bättre, men jag vet att det blir det nästa gång ändå.
2011-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan