Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egoismen segrar alltid.


Har fastnat i min egoism.
Men teorierna, logiken och dominobrickorna ställer sig på rad i mitt medvetande och ber mig vara ädel.

Hjältemodig.

Sätta andra främst.

Och i slutänden kanske egosimen skulle gilla det också.
Att slicka skavsåren som jag själv har gröpt med köttyxa.
Låta åren slipa sårkanter och dårkanter i tron att jag gjort det rätta.

Egoismen segrar alltid.
Det handlar om mig, mig och mig.

Det känns så falskt.
Min oförmåga att sätta dig främst.




Fri vers av Tina-sol
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-23 13:07



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Intressanta tankar! Visst har vi alla lätt att tänka på oss själva, hur allt påverkar oss och vår situation .. det är nog nästan en naturlig känsla.
Men detta att vi delar med oss, kanske även när vi själva inte har så mycket ... Eller att vi försöker hjälpa på annat sätt, som många gör i samband med katastrofer .. större eller mindre .. det kan ändå inte bygga på egoism .
Att vi känner oss lyckliga för det vi gjort, kan heller inte vara fel .. snarare en glädje över att vi handlat rätt.
2011-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Alla är egoister. Mer eller mindre.
2011-07-23

  stella
Bara en personlighetsstörd kräver att sättas främst i alla lägen. DET är egoism!
2011-07-23

  Larz Gustafsson VIP
Men du är i alla fall ärlig till skillnad från många andra.
2011-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol