Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Det är underbart att vara barn, och detta är några små saker som kommer upp i mina tankar när jag tänker tillbaka på härliga sommardagar ute på gården med kompisen.


Bara ungar

Vi kan rulla runt ibland kuddar och ha krig, vi kan springa på gräset eller längs en liten stig.

Vi kan bada ihop bara du och jag, ta tillbaka gamla tider om kanske bara för en dag.

Ut på äventyr och göra massa bus, äta hubba bubba och smaka på gammalt snus.

Tjuvröka och kasta sten i brunnar, det var en tid det när vi bara var ungar.

Vi var 5 år och livet gick för segt vi lekte hela dagarna byggde kojor och slet.

Cykla runt på gården fram och tillbaks för sommartider var det och solen lyste fint och klart.

Tusen andra ungar som ville vara med men då tog vi racer cykeln och lekte moped, jag körde där fram och du satt där bak jag trampade på med cykeln till topp fart.

Ner för branta backar och upp igen, sen åkte vi hem till mamma när det blitt kvällen.

I med lite kvällsmat och hopp i säng, hann knappt blunda innan vi började om igen.






Fri vers av Julia Zetterberg
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-23 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Zetterberg