Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heltid

Det är varmt och solen steker utan nåd. Oljuden är sig lik.
Trafiken, människomassorna, barerna och hotellen.
Ögon tittande stelt framåt. Benen går runt på asfaltsbeläggningen. Rymdens strukturella form och inneboende ändringar vid förskjutning av massa.

Ett enda gytter av osäkerhet för vad som är att göra och vad som komma ska. Få ordning på runtomkring! Där man finns till. Blickar har fastnat mot grottans väggar. Jag vill vara en av dom som lyckats fly!

Oron välver fram och förbrukar glädjen. När man börjat känna svårigheter. Riskera... Vägen till andra dagar. Med mängden av handlingar. En kaka att smaka. Tecken och nytta. Utom allt rimligt tvivel. Tingens ordning. Kullkastar sina år.

Andas längtan. Värden i livet. En ny dag vaknar. Med en hög röst. Lyssnar efter. Jag väntar vid lek. Känslor i verkligheten. En vild natur.
Vägen hem till egen verklighet.

Kanske är det bara tidens saga. Den andra sidans vara. Tiden är en tjuv. Kval. Vardag. Andetag. Fabriksgjorda ting. Betong i bearbetning och en clown som gråter.

Lyssna till logik? Stanna kvar? När man slutat att tiga. Inloggad. Kan bjuda upp till dans. Inte leva på ljummen tristess. Ett öppet svar att leva. Den styrka som leder framåt. Sortera mirakler. Dessa skillnader. Verkstad: I sitt land. I sin stad. I sitt hem.




Fri vers av Lennart Johansson VIP
Läst 187 gånger
Publicerad 2011-07-24 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Johansson
Lennart Johansson VIP