Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion


Är det fult att vilja ha makt?

Är det fult att vilja ha makt?

Skådespelaren Magdalena In de Betou i Gomorron Sverige:

"Makt i sig är ju bara ett ord, det handlar ju om hur man använder makten. Det är som Pippi Långstrump säger: 'Är man stark måste man vara snäll.' Har man makt inbegriper ju det ett ansvar."

Stämmer bra in på en annan av mina barndoms-idoler: Bamse - inte bara världens starkaste björn, utan även världens snällaste.

Både Pippi och Bamse illustrerar att snällhet inte är samma sak som medgörlighet och undfallenhet utan snarare handlingskraft och ansvarstagande.

Hur är det, Reinfeldt och Juholt, är Ni snälla?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-01 20:04



Bookmark and Share


  Julio VIP
Makt och girighet går hand i hand..åtminstone i en tid som denna.

så uppenbarligen är inte makt bra för majoriteten som står utanför de befogenheterna..Konsekvenserna är dagens situationer på ett fat där övriga får lida.
2011-08-03

  Larz Gustafsson VIP
Makt har i sig en förmåga att korrumpera. Liksom politik.
2011-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund