Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion


Politiskt korrekt

Politisk korrekthet är ett begrepp som på senare år flitigt används i samhällsdebatten.

Att vara politiskt korrekt innebär att ha åsikter som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle.

Begreppet används ofta för att misstänkliggöra sin meningsmotståndares avsikter och åsikter; att beskylla denne för att vara politiskt korrekt är att antyda att han/hon inte kan tänka själv eller våga ta egen ställning.

Med andra ord: en feg retorik som ofta tas till när de egna argumenten tryter.

Nu uttryckte jag kanske en åsikt som kan betecknas som politiskt korrekt?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-02 18:46



Bookmark and Share


  Julio VIP
Håller med, vi lever i en mall efter hur vi ska leva och tänka..Samhällena "vill" inte ha personer som tänker kritiskt utifrån sina egna perspektiv, utan vi ska in på universitet och liknande, för att indoktrinera det lokala tänkandet..

Det de vill ha, är lydiga arbetare och studenter, smarta nog att sköta maskinerna och pappersarbetet, men dumma nog att acceptera lägre lön, reducerade förmåner, slut på övertidsarbete, och den försvinnande pensionen så fort du ska hämta ut det.

Det vill "de" ha

tolka det som man vill
2011-08-02

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ju kappvändare. Turncoats, som våra anglosaxiska vänner säger.
"If Adolf Hitler flew in today they´d send a limousine anyway", sjöng The Clash. Och detta föregicks av: "All over people change their votes along with their overcoats".

Ofta är det väl så att massmedia dikterar villkoren och fungerar opinionsbildande. Ergo: Ett slags politisk korrekthet utkristalliseras.
Man SKA stödja Ship to Gaza. Man SKA kritisera SD. O s v, o s v.
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund