Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektion


Skitsnack...

Skitsnack är en riktig energitjuv och glädjedödare.

Ändå skitsnackar vi vidare utan en tanke på effekterna. Som dålig stämning, förlorade vänner, medmänniskor som mår dåligt...

Det tycks vara ett mänskligt behov att snacka skit om andra, alla "behöver" vi känna oss lite bättre än grannen, kollegan, chefen, svärmor…

Skitsnack bottnar inte sällan i avundsjuka, osäkerhet och dålig självkänsla.

Men det går att få stopp på skitsnacket! Och bästa vapnet är konfrontation.

Med andra, och - inte minst - med sig själv.

Varför snackar Du skit? Vad får Du ut av det? Vad är det egentligen Du vill ha sagt?

Sådana frågor leder ofta till att skitsnacket dör ut.

Ibland påstås att allt skitsnack inte är av ondo, att det är kontaktskapande och ett naturligt sätt att uttrycka sitt missnöje på, en ventil där man kan låta sina frustrationer pysa ut.

Skitsnack...




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-07 09:38



Bookmark and Share


  träsnidaren
Håller med dig. Ibland tror jag också att skitsnack kan vara en form av att man inte har något vettigt att prata om. Tyvärr. Bra reflektion.
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund