Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Måste det ena utesluta det andra?

SLUT MED FRI LEK PÅ DAGIS är den något (!) drastiska rubriken på en notis i DN.

Notisen berättar att Danmarks socialminister Benedikte Kiär (K) går till storms mot vad hon kallar "hippiepedagogik" på landets dagis.

"Tiden på dagis präglas av 'djupt föråldrad pedagogik från hippietiden, som för det mesta går ut på fri lek'" dundrar Kiär och fastslår att barn behöver vägledning.

Och fri lek, skulle jag vilja säga. Måste det ena utesluta det andra?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 328 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-04 20:40



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Leken måste alltid ses som fri, dvs. man får leka vad man vill. Leken ger näring åt fantasin som i sin tur ger upphov till nya upptäckter. Vad vore en uppfinnare utan fantasi och vad vore ett land utan uppfinnare. Vägledning ska barnen ha givetvis, men frågan är ju vad som den här politikern menar med vägledning. Man kan ju leda en människa rätt in i fördärvet också.
2011-08-05

  Carola Bouvin
"Måste det ena utesluta det andra"? Nej inte alls!!
2011-08-04

  Julio VIP
fri lek under ordnade former
2011-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Vi har ju sett vad den s k fria uppfostran leder till. Kaos. Upplösning. Sedeslöshet.
Never trust a hippie!
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund