Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Familjens främsta Syndrombärare

 

 



Min barndomsfamilj:

En familj med mycket kärlek

men också så mycket svek

Det värsta i livet kanske inte

är bristen på kärlek,

det kanske är växlingarna

mellan kärlek & svek

som sliter sönder själen

& relationerna, en tortyr

av kyla värme kyla värme ...

tills tillvaron inte

håller ihop längre

utan man går sönder

& blir man dessutom, 

som jag, utsatt för

Det Dåliga Samvetets Vrede,

det är då det kan

bli riktigt överjävligt,

vilket det för mej blev

när jag var 20 år,

jag blev psykotisk,

jag blev min dysfunktionella

familjs främste syndrombärare,

& jag ber en bön för alla barn

& ungdomar därute... som inte

är i stånd att försvara sej mot

svek & våld & mörker...

 







Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-05 17:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP