Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trippelquatrin om Veronica (melodi Cornelis Vreeswijk)


Veronica mola kontara

Veronica Veronica du vänder mig en vän
som karda får du livet i synden som en vän
Ditt hopp är dig förgivet och människan är god
när det dagas

Varje gon der kana som sagan är så god
mis kana ken der kino och ligot var mig not
Du väljer dig en saga att klaga som en man
I en sina

Att löpa ljuvom kärlek Veronica min vän
du stiger dig mot himlen
fru Rosa vackra vän
att lura dina nejder till det jag säger nej
när det dagas

Fru rosas krya döttrar som laga sig i dans
i nöttra die kie nöna att blotta sig i bland
Du vacklar som en hägring och tager mig i hand
I en lina

Dom dagar som försades som lyckor i ett stoft
dom finns ej längre lagom i sinom blomsterdoft
Ditt löfte är min hage
Ditt värde är min lott och den andres




Fri vers av Fredde113
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-07 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredde113