Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Var det så de hade tänkt?

Antimilitära nätverket Ofog gillade inte det svenska försvarets deltagande i Prideparaden i Stockholm.

Ofogs aktivister gick jämte de uniformsklädda soldaterna och höll upp budskap som förlöjligade försvaret.

Min undran är: Hur ställer sig Ofog till Prides budskap om öppenhet och alla människors lika värde?

Om de bejakar detta budskap, varför inte välkomna försvarets engagemang, oberoende av vad de i övrigt tycker om försvaret?

Ofog störde genom sitt tilltag inte bara försvarets deltagande i Pride, utan stal fokus från själva Pride. med allt vad det innebär.

Var det så de hade tänkt?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 168 gånger
Publicerad 2011-08-21 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund