Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ensam i kyrkan

 

 

tidens brus, dess förbifart

tiden som plinkar piano
i mitt arma huvud

sånger; ett mässande -



ensam i kyrkan
provar några av prästens förklädnader



söker efter självet i dopfunten

det finns vatten där
heligheter och troheter

det finns det som sant är där

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-10 20:01



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ja i kyrkans stillhet stananr tiden, en plats att söka sanningar!
2011-08-11

  anits VIP
Mycket fint skrivit
i kyrkan kan män känna tystnaden
och lugnet
2011-08-11

    ej medlem längre
Var skulle självet finnas om inte i dopfunten!
2011-08-11

  L Patrik W Johansson VIP
du skulle skrivit texter på goth-metal tiden sent 90-tal

men egentligen är dessa teman tidlösa
lika tidlösa som Totentanz

nu ska jag inte bli långrandig i en text om korsmönster

Be well,
LPWJ
2011-08-10

  ULJO
I kyrkan kan man finna rofylldhet antingen man är kristen eller ej. Fint skriftat.
2011-08-10

    ej medlem längre
En så bra plats att hitta självet på!
2011-08-10

  Larz Gustafsson VIP
I dopet begraver man sitt gamla liv. Det är grundtanken. Men man blir inte begravd genom att få lite vatten på huvudet. Begravd blir man genom att sänkas ned under vattnet. Det är det bibliska dopet.
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP