Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite om människans belägenhet


Dikt 2011-08-10

2011-08-09

Inre glöd
Den pyr
Pyr
Slocknar inte

En annan röst
Vill ta över
Med
- Du kan inte
- Varför Du ?
- Andra kan bättre
- Lägg av
- Sluta

Denna inre kraft
Levande
Enträgen
Leder mot nya horisonter
Tekniska uppfinningar
Unika ordkombinationer
I oändlighet

Inte ens Du
Kan släcka denna låga

Vad drev Karl-Oskar i Utvandrarna att skriva dagbok ?
Mitt i slitet
Under motgångarna i USA
Eller James Watt – han med ångmaskinen
Och Bråmark med titanskruvarna
Under föremål för hån och enfald
I hård konkurrens

Vad håller oss uppe ?
Dag för dag
Var kommer drivkraften från
Den inre ångmaskinen med sin cylindrar och kugghjul
De snurrar oupphörligt


2

Mot alla odds
Reser vi oss upp
Vill
Vågar

Vad är det för krafter ?
Som förmår oss

Detta mysterium
Denna osynliga energi och materia som driver oss vidare



Sigrid Tadros





Fri vers av Sigrid Tadros
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-11 01:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sigrid Tadros