Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden

Orden står och köar i det tommma mörka
Somliga är blyga
Vill inte störas

Mänga kräver extra uppmärksamhet innan de vågar sig fram
Tillbakadragna som de är
Andra är mer kavata och kräver sin rätt att synas

Hur länge de stått därute i mörkret kan variera
Kön förändrar form och fason, mest hela tiden
En del ord ger andra företräde
De ställer sig självmant längre bak
För en tid
De väntar på det rätta och lämpliga tillfället
Men, de faller inte helt i glömska
Några är till och med ganska lättväckta

Inte bara enskilda ord väntar på sin tur
Hela meningar och ordkombinationer bidar sin tid

Vissa ord kan vara väl stolta och nödbedda
De låter sig inte krusas och blidkas hur och när som helst
Det är som om de behöver extra fokus och ljus innan de gör entrée

Alla ord är inte heller välkomna
De kan rent ut sagt vara motbjudande
Många är gråa, trista, tråkiga, ilskna och gemena

Vissa gör en dämpad och nedstämd. Rent av nervös
Som tur är överraskar andra med sin elegans och attraktionskraft

När allt kommer omkring är de ord som kommer farande mångfasetterade
Ett VA kan vara roligt. Ett NEJ en lättnad. JA uppfordrande

Men inget ord går att mäta med ordet KÄRLEK i sin enkelhet och mystik

2012-01-16 Sigrid Tadros




Fri vers av Sigrid Tadros
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-16 08:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sigrid Tadros