Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1732-1734 gav han anonymt ut veckotidningen Then Swänska Argus, som gisslade högt och lågt, men framför allt förnyade det svenska språket. Sedermera fick han uppdraget att författa Sveriges Rikshistoria.




Olof von Dalin (Clerihew)

Dalin, Olof von
Hans Argustorsdagar missades ej av nån.
Med sitt nyskapande språk tror ja
han skrev historia innan han skrev historia!

 

-----------------------------
Clerihew - rimmad biografisk, komisk vimsig fyrrading
Se en.wikipedia.org/wiki/Clerihew för detaljer.
Sök fler texter, taggade med "Clerihew"




Övriga genrer av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 1120 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-16 16:21



Bookmark and Share


  Minkki VIP
gillar skarpt dina tre orja - och att du förärade just honom en Clerihew!
Undrar lite över släktskap mellan honom och A.F. Dalin, han med den roliga ordboken
2011-08-16

  walborg
Lärorikt på ett roligt sätt.
2011-08-16

    ej medlem längre
Du höjer bildningsnivån på den här sajten med dina clerihews.

Gillar rimmet /tror ja - historia/ . . . :-)
2011-08-16

    ej medlem längre
Han ser ut att vara road av din Clerihew!
2011-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)