Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I poetens ordbehandlare

Bokstäver lever farligt
I poetens ordbehandlare.
Ungefär som vi själva
aldrig vet hur och när livet tar slut.

Poeten markerar hela texten (ctrl-A).
Det är som när direktören
ber alla komma till matsalen klockan tio
utan att säga varför.

Bokstäverna väntar spänt.
Den här gången ändrade Poeten
bara typsnitt (Garamond).
Livet går vidare.

Bokstäverna slappnar av,
tar lite kaffe
(försiktigt – inga fläckar!)
och skvallrar med varandra.

– Jag såg faktiskt Q igår!
Han brukar ju vara
skygg och hemlighetsfull.
Kommer sist,
stämplar ut nästan direkt.
Men Q är lite gammaldags,
gillar Garamond
och andra seriffer.

Det ryktas att
Q planerar emigrera
till spanskan.
Känner sig mer välkommen där.

 

Ctrl-A igen.
Nervös väntan.
Poeten anger centrerad text.
Bord och stolar skrapar mot golvet.
Trötta på interna omorganisationer,
som i grunden inte ändrar något innehåll.

Centerpartiet stärks,
grundat av X och O.
I vuxen ålder gick även A, M, I, Å och Ä med.
Ö håller sig opolitiskt
på sin egen kant,
viskar stolt något om
diakritiska tecken
med anor.

 

Sen är det dags igen.
Poeten markerar hela texten.
Men bara skakar på datorn så att
all text hamnar huller om buller.

Drar ut sladden.
Bokstäverna bleknar
och försvinner
på ett ögonblick.

 

Bokstäverna hann inte
skriva testamente.

 

 

-------------------------------------------------------
Bilden med tacksamhet hämtad från https://pixabay.com/en/wood-cube-letters-abc-cube-491720/




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 1063 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-10 23:00



Bookmark and Share


  Concordia
Ja, så hände det igen - jag lärde mig nåt nytt. Känner ett släktskap med Ö som påtalar att integritet är ett fundament att vila på.

Jag lever farligt när jag är på besök bokstävernas värld. Jag börjar tro att jag inte är speciellt välkommen där. Det finns en DIKTator där - ett Strultekniktroll. Han raserar min vision, om och om igen. Jag räds honom inte men han dämpar mitt goda humör. I sin senaste attack slängde han in äckliga små röda ormar som krälar under mina vänner. Jag låter dom kräla där för jag vet inte hur jag ska få bort dom. Har inte hittat nån grop som dom kan återvända till.

Tor-Björn, det finns ett Ö i ditt namn. I like. Din text utstrålar underfundighet. Jag bokmärker.
2019-01-16

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Uppskattar din fantasi.Rolig infallsvinkel.
Hoppas att du sätter tillbaka sladden.
Gott slut på helgerna önskar sin namne.
2018-01-12

  Minkki VIP
Den var smart och rolig! Och gick tydligen längre bakåt i historien än Remington med X A S... Prima, Tor-Björn! Visst var det bättre förr, när ingen kunde dra ut sladden ;)
2018-01-12

  Anna*
Underbart! Gillar din lättsamma ton med fyndigheter och tecken på specialkunskap i ordbehandling. Applåderar
2018-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)