Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Visst hade det varit kul?

Ljungby kommun har tillsammans med lokala företag gjort en ny mattebok för högstadiet, med räkneexempel som "Hur stor blir merkostnaden när man köper en begagnad bil på avbetalning?" och "Hur många bokhyllor går det åt för att rymma 1 250 böcker på biblioteket?"

Syftet är, enligt ett pressmeddelande, "att ge matematiken en tydligare verklighetsförankring."

Man planerar nu att även skicka ett exemplar till varje förtroendevald lokal- regional- och rikspolitiker i landet.

Nja, det där sista hittade jag bara på.

Men visst hade det varit kul?




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 154 gånger
Publicerad 2011-08-29 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund