Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Complaint department, please take a number. Numret är förstås fastsatt i den sprint som sitter i handgranaten på bilden. 'Complaint department' är förstås en motsvarighet till 'klagomuren'.


Den som kastar den första stenen...




...bör själv få uppleva stenkastningens evangelium genom att sättas i en låst buss som körs av en förare som inte använder bromsen på kurviga grusvägar.
Följd av en publik till mobb längs denna vägen av stenkastande människor som inbjudits särskilt för denna tävling.

Tegelstenar, cementblock, gatstensliknande material och annat som kan göra bucklor i plåten samt möjlighet att krossa fönster skall kunna utgöra mobbens ammunition.
De som dömts till detta 'öga för öga, tand för tand'-straff har alltså själva kastat sten mot kollektivtrafiken.

Jag har en kluven inställning till det framkastade förslaget.
Dels känns det som en underbar hämnd från 'samhällets sida'.
Dels känns det som att 'samhället' i och för sig skall straffa men ändå inte genom att hämnas.
Jag vill ogärna uppmuntra till den sortens våldsgärningar, även om 'motståndarlaget' inte brukar dra sig för just den sortens aktioner.

Men som sagt, jag är kluven till denna form av straff från samhällets sida. Förslaget kommer varken från regeringen, rättsväsendet eller de som sköter kollektivtrafiken i de län som drabbats.

Det är osäkert vem som först kläckte denna idé.
Kanske var det ett hugskott från en 'irriterad' passagerare.
Men bollen kastades och nu är snöbollen i rullning.
Trots väderleken.

Man kan undra hur detta skall sluta.
Om våldet mellan 'huliganer' och samhälle kommer att trappas upp eller om de som agerar våldsverkare kommer att ta sitt möjliga förnuft till fånga.
Det skall bli intressant att följa utvecklingen.
Kanske kan vi i en nära framtid se en sorts återgång till vad man förr använde arenan till, dit publiken skadeglatt flockades, likt en sorts forntida bio eller sportpublik.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-17 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP