Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag gillar inte vissa lärare... ursäkta mig.


Bägaren rinner över

vad tjänar det till att kämpa och slita
med uppgifter man tycker är svåra
när allt man får, är det sura äpplet bita
ja, då tror man att ingen gillar de våra

när alla vi, blyga och tysta
får ta skit, alla våra da’r
och inte vågar knysta
till vårt ynkliga försvar

när alla som vardagligen härjar
och gör att man ingenting hör
faktist, på något sätt, färgar
lärarna till sin favör

”du som är så fin och tyst
fattar väl ingenting
du kommer aldrig att bli kysst
eller lyckas med någonting”

dessa ord svärmar
som bin, en sommarafton
som sticker till och hämmar
allt, sen du var tretton

Man gör det man fått i uppgift att göra:
”det där är det fulaste jag har sett”
är orden man för höra
istället att få veta, vad man gjorde snett

och nu för att citera en jävla idiot
”vet du ens vad ett spel går ut på?”
när jag hjälpt flera andra och trott,
nej VET, att du vet, så säger du så.

”klart att jag gör...”
jag gjorde grunderna
”...vad tar du mig för?”
jag är taggad till tänderna

Och nu brinner mitt hat
och jag skiter nu blankt
i att rimma någe mer
för att få allt mitt sagt

ni stryper mitt liv,
för att ni inte förstår
eller hur är det?
vill ni inte förstå?

Hatar ni alla
som inte är ett retoriskt underbarn
som inte skriker och härjar
som faktist kan

Stå vid ert ord
dra inga ursäkter
ni bör ha mer än så
där inne, ni vet..

du gjorde si, inte så
du gjorde alltså fel
men du gjorde så... men inte si..
så du får också fel

vad är det för idioti
när hela ens liv, bara drar förbi
för att du är för stolt
för att acceptera någon som jag

jag är ledsen, men jag måste få det sagt
det var ett misstag av de styrande
att några som ni ska få styra
utgången av våra liv





tack...




Fri vers av Tim Larsson
Läst 627 gånger
Publicerad 2006-01-06 00:05



Bookmark and Share


  Orden flyger
heja timmy friskt humör rimmen tränger innanför! heja heja heja!
2007-09-17

  yoyyo
arh
snygg text
bra skrivet

och som sakt be inte om ursäkt
2006-01-22

  Bex
Oh den är så bra, så braa! Du borde (egeentligen) ställa dig på ett bord under en lektion och berätta den. :D Jag ser bilder. Vad storslaget det kunde bli! Och hey, ursäkta dig inte innan dikten. ^^
2006-01-11

  Rasmus Tegebjer
känns som kritik på en gemensam bekant men hur som helst en rba text.. bra skrivet.. ;)
2006-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Tim Larsson
Tim Larsson