Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet 1996!


Skadad natur

Översvämningar och orkanbyar.
En ökad pina.
Minskad areal av skog.
Mörker i naturens liv.

Orent vatten och i vinden känns nedfallets tårar.
Avfall i mark, luft och vattendrag.
Allvarets tid dagars plågor.
Frågor i dysterhetens vågor.

Jag skymtar ett ansikte, en mask på din hud.
Döljer det dolda håller dig kvar vid lögnerna.
Du behöver leva, smeka livet.
Det är bara skärvor kvar av ditt jag.

Jag såg dig le förut, men det var så länge sedan.
Du går nu omkring och vill ingenting.
Jag ser dig gråta. Jag ser smärtan i dina ögon,
Du skadade natur.

Bedrövad är jag i min själ, någon vill slita den i stycken.
Okända män med ansikten av sten.
Jag ser yrande sjuka barn liggande i sängar.
Och nu hör jag stegen igen, komma närmare
och närmare. Likt ljuden från de döende haven.

Jag längtar att se dig bra igen.
Jag längtar att se dig glad igen.
Du skadade natur.




Fri vers av Lennart Johansson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-21 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Johansson
Lennart Johansson VIP