Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inte Gud

Jag är …
Ingen Gud eller Messias
Ingen allsmäktig Fader
Mest en mjuk liten iash
med en kallsvettig krage
Ingen Noas ark-kille
för jag klarar inte undulater
Jag jobbar fyra, super två
och är bakis på den sjunde dagen!
Inget gammalt geni,
kan inte göra vatten till vin
kan bara göra vin till urin
Inte ens soppa på spik
bara kaffe på spisen
dock inte i närheten av latten på fiket
Får inga uppenbarelser
bara uppesittarkvällar
Då jag känner mig gammal och grå
och livet är ganska så svårt
Kan inte laga fisk åt tusen man
men kanske till två!
Så jag bankade på
Hos Sankte Per den gamle jäveln,
”Tjabba, läget?”
Han sa: ”Det var tråkigt att ses
så nu åker du ner”
Från toppen till botten,
att jag aldrig lär mig!

Amen, lärling.




Fri vers (Spoken word/Slam) av iash
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-23 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

iash