Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

D som i djävulen

D som i dagen,
Dagen som gryr
När natten flyr.
Dagen som är din,
Dagen som är min.
Hoppets dag,
Den som är allas,
Den som man inte får förkasta.

D som i drömmen,
Drömmen som hoppas,
Som inte kan stoppas.
Drömmen som är stunden,
Drömmen som är alltid.
Hoppets dröm,
Den som är allas,
Den som man ska sova ut.

D som i daggen,
Daggen som glittrar
När fåglarna kvittrar.
Daggen som ger liv,
Daggen som ger lugn.
Morgonens dagg,
Den som är allas,
Den som man vaknar till.

D som i dela,
Dela med sig,
Dela med dig.
Delen som är min,
Delen som blir din.
Våran del,
Den som är allas,
Den som man ger utan att ta.

D som i djävulen,
Djupet inom dig,
Som ger mening åt mig.
Djupet som vet,
Djupet som ser.
Livets djup,
Det som är allas,
Djävulen – vårt djupaste väsen.

Och D som i du!
Du som läser,
Som texten jäser.
Du som är allt,
Du framförallt!
Du, du, du,
Du som är din egen,
Du – mina dikters liv och mål.




Fri vers av D som i djävulen
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-01 09:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

D som i djävulen
D som i djävulen