Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Önskan

Man frågas ofta
"Vad vill du ha?"
"Vad önskar du dig?"
Och man förväntas svara
"Glass"
"Godis"
"Pengar"
Eller "en ponny".

De mer djupsinnade önskar
Fred och godhet i världen,
Hälsa till en sjuk mor,
Eller en frände att dela allt med.

Men jag tror de flesta,
Liksom jag själv,
Skulle vilja ha och se så mycket
Att en livstids andetag inte räcker till
För att nämna dem alla.
Vi borde då hellre fråga oss
"Vad vill ni inte ha?"

Då skulle någon stiga fram
Och från hjärtat låta höra:
"Jag vill inte se
Min vän
Ensam och i tårar."




Fri vers av D som i djävulen
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-05 09:57



Bookmark and Share


  anita VIP
Bra önskan och en bra dikt.
2012-01-05
  > Nästa text
< Föregående

D som i djävulen
D som i djävulen