Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
( ur min kokbok )


DE ARTIFICIELLAS ASTRONAUTER

Baudelaire`s  uppmaning  om  att  man  alltid måste  vara
berusad  för  att  slippa  tidens  maror  är kanske  känd  av
initierade   men  för   att   förhöja  stämningen  något  bör
man spä på med  ytterliggare  för att slippa  bakrus, nojor
och vidriga  avtändningar  och  istället förbli berusad  och 
kanske  till  och  med  födas  berusad  så hela livet  blir en
berusning, en  illusion, en  dröm, men !  berusad  av  vad ?
som sagt ! ja, det är frågan upp till var  och en efter behag,
det finns LSD,OPIUM, PEYOTE, MESKALIN, ALKOHOL
MARIHUANA,  SEX, KÄRLEK, GALENSKAP   TV  DATA-
SPEL  RELIGION  POLITISKA IDEOLOGIER .....och allt
efter fantasins  givmilda outtömliga  källor  där  det  alltid 
finns något för var och en,så var alltid berusad och blanda
din mix  efter  tycke  och smak tillsammans med ditt adre-
nalin och endorfin, själv har jag under mina irrfärder fått
i min hand  ett  gammalt reccept  som sägs  tillhöra  en av
mina släktingar från Vikingatiden och är originalrecceptet
av den uråldriga drycken " MJÖD "som de härdade viking-
arna i stort sett levde på och jag återger härmed  recceptet
för de av er som önskar pröva  på  denna  som  gudomliga
maträtt. 3 kg honung 8 l vatten 50-100 g  kornmalt 
( krossad )   3-5 g humle 20-30 g  jäst. Vattnet kokas  med 
honung, malt och humle  och när mäsken är ca: 20 grader
varm  tillsättes  jästen, det hela  jäses  på  samma sätt som
vin,  kryddas  i  färdigt skick  med  kanel,  ingefära, nejlika
och citron,allt efter snille och smak,BON APETITE !
                                                                            Sten Wiking




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 614 gånger
Publicerad 2011-09-12 14:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP