Baudelaire`s uppmaning om att man alltid måste vara
berusad för att slippa tidens maror är kanske känd av
initierade men för att förhöja stämningen något bör
man spä på med ytterliggare för att slippa bakrus, nojor
och vidriga avtändningar och istället förbli berusad och
kanske till och med födas berusad så hela livet blir en
berusning, en illusion, en dröm, men ! berusad av vad ?
som sagt ! ja, det är frågan upp till var och en efter behag,
det finns LSD,OPIUM, PEYOTE, MESKALIN, ALKOHOL
MARIHUANA, SEX, KÄRLEK, GALENSKAP TV DATA-
SPEL RELIGION POLITISKA IDEOLOGIER .....och allt
efter fantasins givmilda outtömliga källor där det alltid
finns något för var och en,så var alltid berusad och blanda
din mix efter tycke och smak tillsammans med ditt adre-
nalin och endorfin, själv har jag under mina irrfärder fått
i min hand ett gammalt reccept som sägs tillhöra en av
mina släktingar från Vikingatiden och är originalrecceptet
av den uråldriga drycken " MJÖD "som de härdade viking-
arna i stort sett levde på och jag återger härmed recceptet
för de av er som önskar pröva på denna som gudomliga
maträtt. 3 kg honung 8 l vatten 50-100 g kornmalt
( krossad ) 3-5 g humle 20-30 g jäst. Vattnet kokas med
honung, malt och humle och när mäsken är ca: 20 grader
varm tillsättes jästen, det hela jäses på samma sätt som
vin, kryddas i färdigt skick med kanel, ingefära, nejlika
och citron,allt efter snille och smak,BON APETITE !
Sten Wiking