Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖN i den djupaste trötthetens mörker

Gud kom och lys med ditt ljus i min mörkaste trötthet


Kom till mej när jag inte orkar uppbåda något hopp

Älska mej djupt när min kärlek sover och hjärtat är stängt

Berätta för mej om livets mening och barnens glädje

När mitt tålamod är slut, kom fyll mej med ditt mod

Påminn mej om det levande livets alla möjligheter

när jag sitter fast i mitt hat och min ursinniga avsky

Hjälp mej uttrycka min sorg och min heliga vrede

Den här världen skrämmer mej så att min kropp

och själ snörs åt, och jag blir mer och mer utmattad

Fyll mina sinnen med en ny ömhets underbara ljus

och lär mej att älska igen som jag gjorde som barn

Ge mej en ny start och gör mej till den jag är

Nu är hösten här, låt mej finna frid och upplysning

i skogarna och på ängarna, och andas din heliga läkedom.

 

Amen




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-20 15:03



Bookmark and Share


  Feminaz
Påminn mej om det levande livets alla möjligheter, just denna fras betydde mycket för mig:-) Tack!
2011-09-20

  Vici
Låt det ske så!
2011-09-20

  Linda CH VIP
En underbart berörande bön.
2011-09-20

  Bibbi VIP
Ber för Dig.
2011-09-20

  aol
verkligen en så fin bön
2011-09-20

    Sven-Erik Sköld
"Kom till mig
när jag inte orkar
uppbåda något hopp"

Vilken "fin" bön, bönesuck. Skulle inte Gud höra den?! Tack för Din text, den går med oss, som läser den, genom "djupa vatten". S-E
2011-09-20

  marie-helene
Min bön för dig är i mitt hjärta,kram.
2011-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP