Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemsnickrad filosofi inspirerad av en ring

Jag har silver kring mitt finger,
är en ring som ständigt ringer,
och påminner mig om trots allt hur värdefull jag är.
När jag tror jag ingenting är,
i mitt vankelmod jag springer,
men med ringen på mitt finger blir jag ändå miljonär.

Ringens blanka sida blänker,
när jag blundar och jag tänker
och jag snurrar på min ring och jag försänkes i hypnos.
Även blodtrycket det sänker.
Det finns ingen som mig kränker.
Allting utanför försvinner och mitt inre kan ej nås.

Med min ring jag finner vila.
Likt ett regn som stilla strila,
sköljs jag över utav välbehag blott bara en sekund.
Svälja mygg, kameler sila,
slutar gnata, slutar ila.
Jag kan se vad som är viktigt under denna korta stund.

Så en ring kan bringa lycka.
Materialistiskt kan man tycka,
men symboler är ju viktiga för tolkning av ens själ.
När som oron inom trycka
med ett smycke som ska smycka,
kan man trösta sig att utanför finns vackert som vill väl.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-21 17:25



Bookmark and Share


  KrutOla
Snyggt ihopsnickrat!

Säg mig, en sån där ring skulle jag också behöva. Var har du köpt den? ;-)
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick