Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem har inte fått dikter i huvet när man står i duschen? :p


Man kan få inspiraiton från de mest konstiga situationer

Efter ett stentufft pass på gymmet
Lutar jag min trötta panna
Mot den ståtliga duschväggen
Och låter vattnet regna över mig,
Känner hur det spolar bort smutsen på ytan,
Och renar mig inifrån.

Min slitna hud återfuktas,
Liksom daggen belönar gräset
Som uthärdat den kalla natten.
Med slutna ögon och stängd mun,
Slut i kroppen och trött i sinnet,
Badar jag i känslan.

Tankarna kan äntligen flöda rakt,
I en ström, så jämn och lugn,
Likt vattnet som forsar i en kristallklar å,
Och smeker och putsar stenarna på botten.
Känner hur det spolar bort smutsen på bottnen,
Och renar mig fullkomligt.

Vattnet, med sin oändliga kraft,
Som kan krossa berg
Och riva städer till grus,
Denna makt att skapa kaos,
Kan även skänka sådan lugn och frid,
Låt vågorna vagga dig till sömns.




Fri vers av D som i djävulen
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-23 19:30



Bookmark and Share


  D som i djävulen
hehe japp, som djävul är det inget konstigt att förneka gud! :p (obs, jag bara skämtade ;)
2011-09-23

  Göran Gustafsson VIP
Det låter som djävulen är lite panteist. :-)
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

D som i djävulen
D som i djävulen