Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite gnäll från trollen

Avund syntes i trollens min
missnöje sågs i deras flin.
Ingen bad om trollens råd
ingen frågade om deras dåd.
Ty ugglan hade alla svar -
vis o klok alla dar.
Ett buttert troll sa desperat:
"Ugglan ska bli kattens mat.
Vi kokar på våran spis
eldar med bark o ris.
Vi kryddar med stjärnors ljus
vi blandar med älvens brus.
Nog ska soppan smaka gott
det bästa som katten fått".
Men av det blev ingenting
trollen sitter ännu i ring.
Receptet är svårt att laga
enklare då att bara klaga.






Bunden vers (Rim) av kattipapper
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-24 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kattipapper