Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad göra av livet?

Att sitta framför en betydelselös film,
Fördriva tiden,
Tiden som rinner likt grus mellan fingrarna,
Tiden som kan ta slut i ett ögonblick.

Att kasta bort tiden
Är att kasta bort livet.

Medan den som betyder mest
Har lagt sitt bakom sig
Men ser bara suddigt mot det nya
Genom tårarna som rinner för de år som varit.

Man kan inte se tillbaka
Och framåt på samma gång.

Att slitas mellan två världar
Kan väl inte gynna någon?
Varken den ena eller den andra,
Och allra minst den som blir kvar i mitten.

Men det är fel, så fel!
För en liten bit av varje är gott nog!

Man blir mätt och mår illa
Om man tar en för stor bit av kakan.
Det är bättre att spara till morgondagen.
Bara den inte blir dålig.





Fri vers av D som i djävulen
Läst 234 gånger
Publicerad 2011-09-25 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

D som i djävulen
D som i djävulen