Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kom att återigen ställa mig dessa frågor efter att ha läst en text av gunnar hilén och jag har dessvärre inget konkret svar, särskilt som jag inte kan tänka mig ett liv efter döden. Kanske kan jag komma att göra det först efter jag är död?


Kommentar på en text (044) Vad händer när man dör?




Rädslan för insikten
den som når dem
strax innan de dör
om att ha tecknat sig för kremering.

Den kan uppstå
för att de som skrivit på
kan plötsligt tappa tron på
att de verkligen skulle vara
helt döda, känslomässigt
samt även medvetandemässigt.

För tänk om döden
bara är en sömn
som skall övergå i någon annan form
av medvetet tillstånd.

Om det är möjligt
och faktiskt sker
vad händer då med de som kremeras?

Missar de möjligheten
att övergå
i en 'högre sfär' av medvetande.

Eller har de samma chans
om nu själen lämnar kroppen
i samma ögonblick
som kroppen är död och bortom all hjälp?

Tänk om den som tecknat sig
för att bara bli begravd
råkar ut för att kremeras
under en häftig brand

exempelvis i ett brinnande bilvrak
efter en bilolycka
eller på grund av sängrökning.

Ändå är det nog en bra sak
med just kremering
eftersom kroppen, som kanske
bara ligger i koma eller någon sorts dvala

skulle kunna vakna upp
efter begravning och då ha som svårt
att ta sig ur kistan
och upp till 'livet på jorden igen'.

Är man alltså inte 'riktigt död'
så dör man garanterat vid en kremering
det måste vara en tröst åtminstone
för de efterlevande

att den möjligt döde
nu i vilket fall inte kommer tillbaka
i sin egen kropp
utan kanske istället föds på nytt.





(Om bilden. Kistan, med tillbehör, är en variant av en MacIntosh dator.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-06 15:15



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Det högre medvetandet är väl bara att stiga in i och ta för sig av de blå sfärerna - människotankar har vi här - undrar just vad lon funderar på där han traskar på sin stig på min gård...
2011-12-08

  Nanna X
om man strör askan över trädgårdslandet kan man kanske återfödas som morot alt. palsternacka. jag uppfattar bilden som en portabel kombination av kuvös och microvågsugn.
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP