Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Variation på ett tema, dock ej av Paganini. Från 2011-09-28.


Beee the baaaaaall






Att älska sig själv är inte fel och 'självgodhet' kan även det vara en del av människokärleken man hyser till just människor, då även innefattande ens egen person... att vara god mot sig själv och att tala väl om sig själv kan utgöra en god grund att tala väl om sin nästa.

Det märkliga med människor, åtminstone i Sverige, är att det inte duger att tala väl om sig själv. Inte heller duger det att tala 'illa' och nedvärderande om sig själv.

Fan vet hur man då skall 'få' tala om sig själv.
Gör som idrottarna och lagspelarna i fotboll, hockey osv.
Besvara alla frågor i den här stilen.

-Nej, alltså det var en fin match, jag och grabbarna gjorde mål och det andra laget gjorde för få för att vinna.

Det är laget som räknas.
Du måste spela bollen och hålla den inom laget för att göra mål och du måste passa bollen, spela bollen, hålla bollen, 'be the ball', som vi säger inom fotbollen.

Man skall alltså aldrig tala om bara sig själv utan om laget och/eller som om det var reportern/journalisten som var fotbollsspelare/skidåkare/idrottare.
Inte en själv.

Därför beskriver sportpersonen ofta nog vad journalisten måste göra för att uppnå målen.

'Du måste spela bollen', 'du måste träna och äta rätt', 'du måste göra si och du måste göra så'.

Att säga 'jag' som om det var sportpersonen själv det handlade om (som man annars lätt skulle kunna få för sig att det handlar om) är fel.

Sportpersonen skall alltid flytta fokus från sig själv, även om det handlar om just detta 'själv' som sportar omkring och har 'sig'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 836 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-24 17:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag är bäst på att vara jag.
Är du bäst på att vara du?
2017-11-24

  Öknens Ros VIP
"eget beröm luktar illa" sägs det, struntprat, vem om inte man själv vet bäst när man är bäst.;)
2017-11-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP