Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man borde se på stjärnorna.


Jag kanske är hon som står på
en byggarbetsplats nattetid
och ser upp mot lyftkranarna.

Jag kanske är hon som säger
att man borde sitta där uppe
och se på stjärnorna.

Sedan är det sällan eller aldrig
som jag verkligen klättrar upp.

Men det kunde varit värre.
Jag kunde ha varit en sån
som aldrig lyfte blicken.




Fri vers av Tina-sol
Läst 211 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-09-29 22:12



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Vackert skriftat .. och den positiva tanken .. du lyfter blicken .. du ser stjärnorna ...
2011-10-03

  Anna*
Väldigt fint! Gillar slutet mycket!
2011-10-02

    Birgersdotter VIP
tycker om ..jättefin
2011-10-02

  Ninananonia VIP
Vackert
2011-10-01

  Larz Gustafsson VIP
En sådan vill jag aldrig bli.
Stjärnhimlen är förtjusande.
2011-09-30

  Peter Stjerngrim VIP
Utan tillgång till fri sikt mot stjärnhimlen skulle jag inte kunna bo ...
Det finns ett gammalt talessätt och tillika ett slags formel för livet
som de gamla magikerna som fanns innan det antika Greklands födelse . Fritt översatt lyder den
- Jag är barn av Jord
Jämväl ett barn av det stjärnbeströdda himlavalvet ...

Betänk därtill den senaste astrofysiska forskningen som kommit fram till att alla de ämnen som utgör byggstenarna för allt liv, inklusive vårt eget, är skapat och format ur stjärnornas livcykler i Universum ...

Det är inte så underligt att stjärnhimlen har en sådan innerligt förunderlig förmåga att dra till sig vårt intresse och vår uppmärksamhet ...
2011-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol