Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"STJÄRNAN"



Mediabruset
och strålkastar ljuset -
en liten stjärna har blivit så stor
hon fotas på ledden, på bredden
och snedden
hon plåtas i lyxvillan där
som hon bor

hon viker glatt ut sig
hon viker ut hemmet
ja även små barnen ska synas minsann
hon pratar om framgång
om världar så vackra
och om hur hon mötte
sin nyaste man

med botox i kinder
och läppar som plutar
en urringning djup som mellan två berg
hon ler – som hon ler!
mot alla oss andra
som bläddrar i tidningen
med bilder i färg

i häftiga kläder
typ byxdress i läder
i stövlar så höga att hon knappt kan gå
hon rör sig i kretsar
som minglar och festar
medan nannyn tar hand om
barnen de små

den nyaste mannen
han får snart ge vika
för mer kända herrar som väntar på chans
hos tjejen som tjänar
så tokfett med slantar
att livet ser ut
som den skönaste dans

vi vanliga andra
kan väl inte klandra
att några får uppleva lyxen och flärden
men aldrig jag önskar
ett byte med dessa
för jag tillhör inte
den konstgjorda världen!













Bunden vers (Rim) av Junitvillingen
Läst 263 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-04 12:37



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Nej en sådan stjärna
glittrar bara på ytan
men är kall och
tom inuti..

Jättefint skrivet!
2011-10-08

    ej medlem längre
kloka ord, bara att instämma!
2011-10-05

  Seglaren
Den konstgjorda världen.
Den kan inte vara kul.
2011-10-04

    ej medlem längre
ME LIKE
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen