Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett minne


SVEK





De vackra blommorna
som på grund av
sommarvindens framfart
dansar så vilt –
hur kan de
med sina tunna stjälkar
hålla sig kvar i jorden

när det från dig
bara behövdes
några få ord
för att jag skulle

tappa fotfästet

helt




Fri vers av Junitvillingen
Läst 557 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-10-10 08:32



Bookmark and Share


  Päronsplitt
En dikt som känns. Tycker om ditt sätt att använda de vackra blommorna med späda stjälkar som jämförelse beskrivning på sveket. Det förstärker känslan. Bilden passar så bra i sammanhanget med de färgstarka vackra blommorna och den kontrastfulla himmeln till dem. Luftigheten mellan raderna passar perfekt. Bra!
2012-01-04

  ULJO
Få kan skriva som du med både kärlek och smärta
2011-10-13

  Stjärnöga
Så vackert
du beskriver
sveket..

det är
precis så
det känns
2011-10-12

    ej medlem längre
Dikten berör verkligen.Mycket bra skrivet.
2011-10-11

  Järnkatten
Ajajajajaj, den kändes, väl beskrivet!
2011-10-11

  LovisaCecilia
Jadu, där sa du nått. Fantastiskt skrivet.
2011-10-10

  Rise Little One
Vilken jämförelse.... Applåd länge...
2011-10-10

  © anakreon VIP
DDT är förbjudet i lag
men giftiga ord finns
dessvärre kvar.

Eller:

"De tyngsta slagen kom ej

från hans händer.

De formades som isflak

i hans mun.

Calle
applåderar
2011-10-10

  Anita Brännström VIP
visst är vi sköra, vi människobarn....bra skrivet
2011-10-10

  sangel
Vilken skörhet och styrka om vartannat. Precis som livet självt. Suverän
2011-10-10

  reza.hb
kraft och styrka..
med inspiration av naturen
bra!
2011-10-10

  Börje Larsson
den här gillar jag skarpt. avslutningen är hur talande som helst...
2011-10-10

  Anna*
Fantastisk skildring av sveket i jämförelse med det sköra! Applåderar och bokmärker
2011-10-10

  aol
verkligen en suverän genomträgande skrift som berör på djupet, en av dina absolut bästa texter,
2011-10-10

  Osvalds_Dotter VIP
Vilken fantastisk text som både andas
styrka och svek.
Balanserande text - berörde mig.

Kram
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen